مقادير كفتة الفراخ:
_كيلو صدور واوراك مفرومين جيدا
_بصله مفرومه
ملعقتان كبيره من البرغل
ملح وفلفل
4بيكنج باودر (ملعقه صغيره)
ورشة من كلا من : زعتر ،بابريكا ،حبهان بودره ،ثوم بودره
ورشه من البهارات السبعه
رشة سكر
ملاعق من الشوفان المطحون(يمكن استبداله بالقسماط)
بيكنج باودر (ملعقه صغيره)
ورشة من كلا من : زعتر ،بابريكا ،حبهان بودره ،ثوم بودره
ورشه من البهارات السبعه
رشة سكر
طريقة تحضير كفتة الفراخ
نحضر طبق عميق ونضع فيه الفراخ المفرومه ونضيف ليها جميع المكونات ونقلبها جيدا
ثم نتركها بالثلاجه (البراد) 30 دقيقه
بعد مرور ال 30 دقيقه نخرجها من الثلاجه ونحضر صينيه ندهنها بالزيت
ونبدأ بتشكيل الكفته على سيخ ونرصها فى الصينيه ثم نغطيها بورق الفويل وندخلها الفرن على درجة حراره 200
( تجب تسخين الفرن مسبقا) (أثناء تشكيل الكفته ادهنى يدك بالزيت وادهنى السيخ ايضا)
وعندما تغلى انزعى ورقة الفويل وضعيها فى الشوايه لتتحمر
بالهنا
_كيلو صدور واوراك مفرومين جيدا
_بصله مفرومه
ملعقتان كبيره من البرغل
ملح وفلفل
4بيكنج باودر (ملعقه صغيره)
ورشة من كلا من : زعتر ،بابريكا ،حبهان بودره ،ثوم بودره
ورشه من البهارات السبعه
رشة سكر
ملاعق من الشوفان المطحون(يمكن استبداله بالقسماط)
بيكنج باودر (ملعقه صغيره)
ورشة من كلا من : زعتر ،بابريكا ،حبهان بودره ،ثوم بودره
ورشه من البهارات السبعه
رشة سكر
طريقة تحضير كفتة الفراخ
نحضر طبق عميق ونضع فيه الفراخ المفرومه ونضيف ليها جميع المكونات ونقلبها جيدا
ثم نتركها بالثلاجه (البراد) 30 دقيقه
بعد مرور ال 30 دقيقه نخرجها من الثلاجه ونحضر صينيه ندهنها بالزيت
ونبدأ بتشكيل الكفته على سيخ ونرصها فى الصينيه ثم نغطيها بورق الفويل وندخلها الفرن على درجة حراره 200
( تجب تسخين الفرن مسبقا) (أثناء تشكيل الكفته ادهنى يدك بالزيت وادهنى السيخ ايضا)
وعندما تغلى انزعى ورقة الفويل وضعيها فى الشوايه لتتحمر
بالهنا
تعليقات
إرسال تعليق